A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська сільська рада
Сарненського району Рівненської області

Доступні ліки!

Дата: 15.12.2023 18:36
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

👉Чи справді «Доступні ліки» - доступні для пацієнтів на Рівненщині, з’ясовували керівники НСЗУ у рамках візиту, що традиційно відбувся за сприяння проєкту USAID Ukraine - USAID Україна «Підтримка реформи охорони здоров’я».

✅На зустрічі з очільницею Національної служби здоров’я України Наталію Гусак були присутні керівники обласної державної адміністрації, районних адміністрацій, обласної ради, а також голови територіальних громад Рівненщини.

☝️Як зауважила Наталія Гусак, програма «Доступні ліки» - це саме та соціально значуща програма, яка сьогодні покращує доступ до ліків пацієнтам із хронічними захворюваннями. Важливо лише, аби люди знали про те, що можуть безоплатно або з частковою доплатою в аптеці отримати медикаменти за електронним рецептом. Про це мають говорити лікарі, пацієнтські організації, журналісти, це мають контролювати голови громад. Незважаючи на те, що в країні йде війна, програма не лише продовжує працювати, а й розширює перелік ліків та найменувань, які пацієнти можуть отримати коштом держави.

❗️Так, цьогоріч список доступних препаратів поповнили тест-смужки, знеболювальні та імуносупресанти.

☝️У той же час, фахівці НСЗУ з’ясували, що відсоток тих, хто користується програмою «Доступні ліки» - досить низький, адже не всіх пацієнтів інформують про те, які саме ліки можна отримати безкоштовно. Цим, на жаль, зловживають деякі медики, виписуючи ці препарати як такі, котрі хворий має придбати за власний кошт.

🤝Тому, переконані в НСЗУ, їхня служба, керівники області та очільники тергромад – як засновники та власники медпідприємств, в цьому питанні мають бути партнерами.

✅Під час зустрічі акцентували увагу керівників ТГ на необхідності розширювати сільську мережу аптек, які законтрактовані на програму «Доступні ліки», співпрацювати з сімейними лікарями і тримати на контролі роботу ФАПів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь